Despre noi

Consortiul proiectului

Departamentul Inginerie și Management este structura care coordonează activitatea didactica și de cercetare din Domeniul Inginerie și Management din cadrul TUIASI, cu o experiență de peste 60 de ani în domeniu și peste 20 de ani de eforturi de modernizare continuă a ofertei educaționale și de cercetare, racordata la evoluția mediului științific internațional. În ultimii 10 ani, a derulat peste 50 proiecte CDI și educationale, cu finanțare publică, la nivel national și internațional, precum și în parteneriat cu actori ai mediului economic și social. Departamentul are dezvoltată o puternica rețea de parteneriate cu firme și instituții din țară și din mediul global (Austria, Franța, Germania, Marea Britanie, Danemarca, Italia, Spania, Portugalia, Canada, Olanda, Grecia, SUA) care vor putea contribui la integrarea cercetărilor dezvoltate în cadrul acestui proiect la rețele internaționale din domeniu.

S.C. Arhipelago Interactive S.R.L. este o companie de dezvoltare web și publishing online orientata către oferirea de servicii suport pentru companii (B2B). Activitatea companiei vizează noile tehnologii și modul în care acestea pot fi adaptate și integrate în procesul de management al companiilor, pentru a asigura creșterea calității produselor și serviciilor livrate cu scopul creșterii competitivității acestora. Unul dintre obiectivele majore ale companiei este dezvoltarea de produse inovatoare și valorificarea oportunităților oferite de mediul online. Clusterul New Media Iasi – ICONIC este o realizare semnificativă. Strategia de parteneriate vizează încă din 2010 colaborarea cu mediul universitar și crearea de colaborări bazate pe creativitate pentru a genera idei noi și proiecte inovative. Prin implicarea în acest proiect Arhipelago Interactive își consolidează imaginea publica de inovator și poziționarea de leadership în piața online din Romania.

S.C. ELECTRA S.R.L. este o companie a cărei continuă dezvoltare s-a bazat pe inovarea de produs, proces și organizațională. Cu o activitate de pionierat pe piața națională de produse adresate asigurării siguranței și securității individuale, astăzi compania oferă multiple soluții inovative pentru îmbunătățirea continuă a calității vieții, atât a consumatorului individual cât și a clientului corporativ. Este lider național pe piața sistemelor de videointerfonie și control acces pentru clădiri, cu demersuri consecvente de consolidare a poziției concurențiale internaționale. Dedicata promovării proceselor de inovare și dezvoltării parteneriatelor mediu academic – mediu industrial, compania ELECTRA își asumă, în cadrul acestui proiect, rolul de co-dezvoltator al modelului E-PICUS și de utilizator experimental al acestuia, demonstrând astfel deschiderea către susținerea atât a activităților de cercetare-dezvoltare-inovare, cât și a dezvoltării actorilor locali pentru o prezență semnificativă pe piața globală.

Toți cei trei parteneri vor agrega resursele cheie și competențele majore pentru ca rezultatul acestui proiect să fie un produs util pentru mediul de afaceri și social din România.

Proiectul E-PICUS

Proiectul „E-soluții pentru inovare prin implicarea pro-activă a clienților în crearea de valoare și creșterea competitivității organizaționale (E-PICUS)” își propune să desfășoare activități de cercetare cu scopul dezvoltării unui model experimental pentru e-soluții de inovare prin implicarea pro-activă a consumatorului utilizând mediile online, în activitatea de inovare de produs, în scopul creșterii competitivității organizaționale pe piața globală.

Parteneri

Intra in comunitatea E-PICUS

Trimiteti un mesaj

Va rugam sa folositi formularul de mai jos pentru a ne trimite mesajul dvs. Va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Not readable? Change text. captcha txt