Comunicator telefonic sau IP

Comunicator telefonic sau IP

Scris de
In Propuneri
Comunicator telefonic sau IP
Va rugam sa votati aceasta propunere

Vad cumva obligatorie o varianta de comunicare la distanta, accesibila si usor de utilizat.

Exista comunicatoare telefonice produse de Paradox cu caracteristici cel putin interesante : Apelator vocal (plug-in) • compatibilitate: SP, MG, EVO şi cu PCS200/PCS250- mod GSM • inregistreaza un indicator (Site ID) pentru a permite identificarea locatiei (ex. „Str. Berzei”); necesita EVO v2.10 pentru programare • apeleaza pana la 8 numere de telefon, pentru raportarea alarmelor la efracţie, panică sau incendiu, folosind mesaje preînregistrate armarea/ dezarmarea sistemului de la distanta prin telefon • control al ieşirilor PGM şi al tastelor multifunc-ţionale prin telefon • meniu vocal (romana) • actualizare firmware local • conectare direct la centrala.

Iesirile PGM presupun controlul oricarui alt sistem din casa. Un exemplu la indemana ar fi pornirea si oprire centralei termice.

Modulul telefonic are un cost de aprox. 40 dolari la achizitie. Pentru dezvoltatorii noi ( complexe in executie ) se poate utiliza fara probleme acest modul ( cablarea liniei telefonice ce trebuie sa treaca prin modul de comunicatie fiind obligatorie ).

Comunicatorul IP este o idee buna daca se foloseste aceeasi conexiune la internet pentru intreg complexul de locuinte. Sa presupunem ca ,,mesajul alarma afisat pe display Panou ” il putem transmite catre utilizator via e-mail. Si de aici posibilitatile sunt multe : verificarea starii locuintei ( armata/dezarmata ), introducerea de module complementare de comanda a altor dispozitive sau instalatii, introducerea de camere IP accesibile ce pot transmite imagini cu un eventual eveniment via e-mail. Solutia se poate extinde si catre un Server de date ( o interfata ) intre instalatia X si utilizator via IP. Se poate inclusiv tarifa lunar o taxa modica pentru:  acces la sistem, primirea starii instalatiei, primirea imaginilor din casa sau in caz de eveniment, controlarea altor dispozitive. In acest fel si service-ul ar fi mult mai usor de realizat, avand cumva ,,sub observatie ” starea elementelor dintr-o instalatie. Se poate inclusiv trimite pe mail imaginea ,,vizitatorului ” ce a apelat panoul cat este plecat de acasa, folosind un comunicator simplu IP.

Spor !

Showing 2 comments

Care e parerea ta?

Trimiteti un mesaj

Va rugam sa folositi formularul de mai jos pentru a ne trimite mesajul dvs. Va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Not readable? Change text. captcha txt